Klik op een miniatuur om de slideshow te starten. Snelheid: sec. per foto. Volledig scherm

 

Uitslagen & Standen

Verslagen

  
    

12 december: 3de ronde; Het Kasteel 3 - UVS 4: 2-4

 

Het derde gaat een zware avond tegemoet. UVS 4 heeft beide voorgaande wedstrijden gewonnen en gaat dit seizoen dus voor promotie.

Jos speelde remise: in de eindstand waren alle 16 pionnen vrijwel helemaal dicht geschoven. Theoretisch had tegenstander (wit) over de h-lijn misschien nog een poging kunnen wagen, maar na tweemaal een remiseaanbod van Jos te hebben afgeslagen, zag hij het blijkbaar niet meer en bood zelf remise aan.

Joop bracht zijn -toch sterke- tegenstander met zware stukken in het vijandelijke kamp zo in het nauw, dat deze pardoes een loper in liet staan. "Pik binnen, het is winter" dacht Joop en zwart gaf op.

John verloor in de tijdnoodfase op ongelukkige wijze: ergens heeft er ongetwijfeld meer ingezeten. Wellicht had hij loper en/of torenruil moeten proberen te voorkomen. Zoals het ging kwam hij een paar stappen te laat in een koningen+ pionnen eindspel.

Henk had met zwart een betrekkelijk snelle (plus) remise op het bord. Hij was blij een keer niet als laatste klaar te zijn.

Bij Clemens leek lang niet zoveel aan de hand, maar toen kwam zijn tegenstander met een pion, later ondersteund door een loper, de stelling binnen. Gecombineerd met grof geweld tegen Clemens' koningsstelling (Dame, Toren en een moordende loper op de lange diagonaal) betekende dit alles, dat Clemens het niet meer droog kon houden.

Rob Schoppema, tegenstander van Henk.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 04 december 2013