Verslagen van externe jeugdactiviteiten
 
29 maart 2008

Goede prestaties Albert en Bram in Topklasse C

Henk Rutten

 

Op 29 maart was er een extra Topklasse-toernooi voor E-teams. Hieraan konden E-team meedoen die zich niet hadden geplaatst voor de "echte" Topklasse. Het Kasteel had aan het begin van het seizoen nog niet voldoende kinderen om zich in te schrijven, maar het zou nu, met wat extra kinderen moeten kunnen.

 

Maar helaas, alleen Albert en Bram hadden er zin in, dus we konden geen team van 4 vormen. Dan maar contact gezocht met Niek van Diepen. Hij is de drijvende krachte achter het jeugdschaak in Mook en heeft een berg E-spelers achter de hand. In een aantal mailtjes werd een combinatie team opgericht. Twee kastelers samen met twee mokelingen zouden aan de slag gaan.

 

"Helaas" kwam er van dat voornemen niets terecht. Doordat er op het laatst een extra team aangemeld werd, kwam het aantal teams op 11. Dat zou betekenen dat er iedere ronde een team niet zou kunnen spelen. Drie teams hadden echter een reserve meegenomen en besloten werd om een twaalfde team te vormeren. Na het nodige geschuif kwam het er uiteindelijk op neer dat Het Kasteel E1 zou bestaan uit Bram, Albert en 1 (wisselende) speler van de Cirkel. Dat betekende wel dat, met drie man spelend, het erg lastig zou worden wedstrijden te winnen

 

Uiteindelijk deden de heren het nog best aardig in de stand. Een wedstrijd werd gewonnen en drie keer werd er nog een 2-2 uit het vuur gesleept. Van de invallers (derde spelers) moesten we het niet hebben. Het waren bepaald niet de top-spelers die aan ons werden uitgeleend. In de laatste twee rondes stonden Bram en Albert er zelfs alleen voor (toch werd er nog een matchpunt behaald!)

 

Dan maar naar de individuele resultaten kijken. Albert deed het hartstikke goed Hij speelde op het derde bord en haalde 3,5 punt uit 7 wedstrijden, en dat in zijn eerste externe wedstrijd. De laatste partij had hij kunnen winnen als hij zijn tegenstander niet pat had gezet.

 

Bram deed het nog beter. Hij scoorde maarliefst 6 uit 7 op bord 1 en 2. Pas in de laatste ronde moest hij voor het eerst zijn koning omleggen. Hij stond in die partij een dame voor en door een toevallig onbedoeld rŲntgenschaakje van zijn tegenstander verloor hij nog. Zijn tegenstander in die partij kreeg uiteindelijk een prijs voor zijn 7 uit 7 score op bord 2.

 

Tijdens de prijsuitreiking kregen Bram en Albert beide een medaille uit handen van Niek vanwege het feit dat ze de hele dag met drie en de laatste twee rondes zelfs met zijn tweeŽn speelden.

 

Afgezien van het spelen met zijn drieŽn, hebben de heren het fantastisch gehad. Volgende keer moeten we er gewoon voor zorgen met vier Kasteelkinderen mee te doen !!!

 

Al met al toch een geslaagde middag

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 01 oktober 2014