Verslagen van overige externe jeugdactiviteiten
 
29 december 2012

Paris Loutragotis wint OSBO Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen

 

25 november 2011

Eindelijk winst tegen Mook

Henk Rutten

 

Vorig jaar verloren we de jaarlijkse massakamp bij de jeugd in Malden. Eerder dit seizoen stolen de Mokenezen de senioren beker uit Wijchen. Hoe blij waren we dat de massakamp bij de jeugd dit jaar in Wijchen bleef. SV Mook was zo goed de beker wel mee te nemen. In totaal speelden er 28 kinderen mee in de massakamp. Simon en Christel deden nog een keertje mee met Mook zodat het 14 tegen 14 werd. De top borden speelden 2 potjes, de rest speelde 3 potjes.

 

Nadat de eerste twee rondes gespeeld waren was de stand gelijk. Zou het, net als vorig jaar, weer een minimaal verschil worden? Vorig jaar won Mook met het kleinst mogelijke verschil. Dit jaar maakte SV Het Kasteel korte metten met Mook in de laatste ronde. De eindstand werd uiteindelijk 45-37. De jongste deelneemster, Lobke Sterkendries, mocht de beker in ontvangst nemen.

 
21 januari 2010

Het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap

Jorik Quint

 

Op 28, 29 en 30 december was het weer zo ver: het PJK (Persoonlijk Jeugd Kampioenschap). Dit jaar kwam het Kasteel met slechts 3 deelnemers: Jermo Kooijmans (A), Simon van Dijk (B) en ik (Jorik Quint) (B). Allen met de doelstelling een goed toernooi te spelen.

 

Ronde 1
Jermo mocht het met wit het opnemen tegen top Toren speler Jan van Dorp. Hij probeerde en hield lang vol, maar na verloop van tijd kon Jermo het opgeven. Simon met wit werd tegen Chateleijne Sanders neergezet. Na nog niet zo lang spelen verloor Simon een stuk en het leek verloren, maar door lang moed te blijven houden kreeg hij nog een kans: Chateleijne gaf het stuk terug. Toen moest Simon gelijk houden tegen twee overige vrij pionnen van heer tegenstandster. Dat lukte knap; 0,5 - 0,5. Zelf moest ik met zwart tegen Noud Lentjes. In een scherpe variant van het schots-gambiet. Jammer genoeg maakte ik een domme fout en verloor ik een stuk. Na even doorspelen zag ik dat het geen nut meer had; 1-0.

 

Ronde 2

Deze keer speelde Jermo met zwart tegen Reimer Meulenbeek. Jermo wist de partij vrij rustig en bewust te winnen. Simon (met zwart) mocht tegen Max van de Pavoordt; een bekende van Pallas. na een tijdje spelen stond de partij gelijk en het leek remise. Jammer genoeg schatte Simon een dameruil verkeerd in en verloor hij twee pionnen. Hij verloor. Met wit schoof ik aan tegen Dimitri Brons in een scherpe variant van het siciliaans kon aan het eind een beetje gelukkig mat in 7 maken. En met secuur schuiven gebeurde dat ook.

 

Ronde 3

Jermo kreeg met wit deze ronde een bekende Pallas spele tegn Jhonny Paans. Hij wist de partij knap na een pion winst te winnen. Deze ronde kwam de grote Kasteel-kraker: Simon van Dijk tegen Jorik Quint. Met een gelukje kreeg ik in de opening een pion cadeau. En tot overmaat van ramp speelde Simon een verkeerde verdedigings zet tegen een matdreiging en kon ik nogmaals mat dreigen. Simon moest dit maal een stuk offeren om mat te verkomen. Na nog even spelen vond ik nog wat stukken en uiteindelijk de mat 0 - 1

.

Ronde 4

Voor Simon en mij werd dit een vrij teleur stellende ronde: simon verloor van Erik Duijm en ik verloor van Nico Zwirs. Jermo mocht het met zwart opnemen tegen de absolute favoriet voor de winst van het toernooi namelijk: Koen Lambrechts. In een spannende partij moest Jermo hard verdedigen. Uiteindelijk kwam Jermo er niet goed uit. Hij verloor.

 

Ronde 5

Deze ronde won Jermo met wit van Paul Glasbeek. Simon kwam met zwart uit tegen Anne Lambrechts. Simon kwam 2 pionnen voor en speelde rustig uit naar winst naar het afruilen van zijn stukken met die van Anne. Ik speelde een slechte partij tegen Thomas van Veelen en liet me uiteindelijk stikmat zetten.

 

Ronde 6

Simon had een bye. Jermo speelde zijn laatste partij tegen de Torennaar Mees van Osch. Het was een lange partij waarin uiteindelijk Mees de beste bleek te zijn. Zelf speelde ik met wit tegen Jop Rouwhorst en om de ellende te vergroten liet ik hem zomaar naar binnen lopen en mij mat zetten. Raar genoeg kreeg ik volgens de Osbo site toch nog een halfje.

 

Conclusie

Het was zeker geen fantastisch toernooi, maar het was wel heel erg leuk en daar gaat het om!!!!!!! En ja volgende keer weer beter op het IJsco toernooi in Ede en er weer vol voor gaan. 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 01 oktober 2014