t Palet basisschoolschaakkampioen 2008!

Ritchy Duin

 
Einduitslag Fotoreportage    
 

Zaterdag 16 februari jl. werden de jaarlijkse Basisschoolschaakkampioenschappen voor teams georganiseerd in de sfeerrijke entourage van het kasteel.

 

Waren er vorig jaar met de 25-jarige jubileumeditie nog ruim 100 basisscholieren actief op dit succesvolle schaakevenement, dit jaar waren de open dagen bij het Middelbaar Onderwijs een (te) grote concurrent. Dat kun je gerust stellen, want alle scholen waren ruim van tevoren aangeschreven en ook de PR was voor aanvang van het toernooi goed verzorgd. Er waren 9 teams ingeschreven, maar slechts 8 teams kwamen opdagen! De kinderen die wel meespeelden gingen er echter wel even goed voor zitten!

 

De 88-jarige Jo van Tienoven, medeoprichter van S.V. Het Kasteel in 1939, opende het jeugdevenement met het uitvoeren van de 1ste zet op n van de schaakborden.

 

Vanaf de 1ste zet gingen de leerlingen van basisschool t Palet voor het kampioenschap, want dit team wist iedere wedstrijd te winnen! Joost Verhaert, Bas Boekhorst, Esther Boekhorst en Tim Boekhorst kenden geen pardon met de tegenstanders en verloren op de hele dag slechts n partij!

Het viertal werd vooraf ook al gezien als de grote favoriet, aangezien alle spelers schaken bij de jeugdafdeling van SV Het Kasteel.

 

De 2de plaats werd opgeist door het team van De Regenboog 1 uit Malden, terwijl het team van een andere Maldense school, De Vuurvogel, 3de werd.

 

Topscoorder werd Joost Verhaert van t Palet met een score van 7 punten uit 7 partijen op het 1ste bord. Van dezelfde school wisten ook Esther en Tim Boekhorst al hun 7 partijen winnend af te sluiten.

 

Simon van Diepen (De Regenboog) won een prijs voor het inzenden van de meeste juiste oplossingen van de schaakproblemen die her en der in de speelzaal hingen.

 

Erevoorzitter Emile Luijten, net als Jo van Tienoven 88 jaar, huldigde na afloop, samen met voorzitter Willem van Berkel, de jeugdige prijswinnaars.

 

Voorzitter en erevoorzitter huldigden de prijswinnaars!

 

De winnaars mogen op 8 maart a.s. uitkomen op de halve finale van de Oostelijke Schaakbond.

 

      MP

BP

 
1. 't Palet 1 Wijchen 14 27 Algemeen Kampioen en Kampioen van Wijchen
2. De Regenboog 1 Malden 11 22 Kampioen van Malden
3. De Vuurvogel Malden 10 16  
4. 't Palet 2 Wijchen 9 17  
5. De Klokkenberg Nijmegen 5 10  
6. De Regenboog 2 Malden 4 7  
7. Antoniusschool Wijchen 2 9  
8. De Speelhoeve Wijchen 1 2  

 

Basisschoolschaakkampioen 2008: t Palet. Bas, Esther en Tim Boekhorst en Joost Verhaert.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 01 oktober 2014